bclude

FAQ omkring din barsel.

For barslende medarbejdere (Parents).

Nedenfor har vi samlet en række spørgsmål, som vi ofte møder, når medarbejdere skal planlægge deres barsel i bclude.

Hvordan ved jeg, hvorvidt mine barselsperioder er med løn, barselsdagpenge eller uden nogen indkomst?

Hvis du ønsker information om hvilken løn du får i de forskellige orlovsperioder, kan du klikke på info ikonet ud for perioderne i din plan. Her kan du under “Salary” se, hvad dine lønvilkår er i perioden.
Full betyder, at du får fuld løn. Partial betyder at du får delvis løn. Public benefits betyder at du får offentlig støtte/barselsdagpenge. None betyder, at du ikke modtager nogle indkomst i periode. 

De forskellige orlovsintervaller er desuden lavet sådan, at deres farve (lilla) bliver lysere og lysere jo mindre indkomst, der er. Ferieintervaller er gule, og kommer du i en situation, hvor du bliver sygemeldt, så vil det fremgå med rødt på din tidslinje. 

Hvordan læser jeg om de forskellige orlovsperioder?

Hvis du ønsker mere information om de forskellige orlovsperioder, kan du klikke på info ikoner ud for perioden i din plan. Her kan du se informationer om perioden og læse en beskrivelse af den.

Hvordan ved jeg, hvor meget barsel jeg må bruge?

Hvor meget barsel du kan bruge afhænger dels af, hvordan dig og din partner fordeler orloven mellem jer, og hvilke rettigheder du har i din virksomhed og fra den danske lovgivning.

Vi ved, det kan være svært at holde styr på ugerne i et barselsforløb, og derfor har vi i bclude et hjælpeværktøj, der skal hjælpe dig med netop det. I din barselsplan, under Statistics i venstre side, finder du “Max leave”, som er det antal uger, som du max må afholde barsel. Bemærk: Ofte vil du se, at der står 52 herunder. 52 er det antal uger, som forældre tilsammen kan holde orlov med barselsdagpenge i Danmark. Dernæst finder du “Used leave”, som er det sammenlagte antal uger og dage, som du holder barsel, baseret på din plan, og sidst “Avaiable leave”, som er det antal uger og dage, du fortsat har til rådighed baseret på dit max leave, og din barselsplan.

Du kan selv ændre dit “Max leave”, så det passer præcis til netop din plan. Ved du for eksempel, at din partner skal afholde 11 ugers barsel, så vil det være en fordel, at du ændrer dit max leave til 41 (52-11=41). 41 er således det max antal uger, du må holde barsel, og ved at skrive det under max leave, sikrer du, at der altid vil stå det korrekte tal under “Avaible leave” i forhold til, hvor meget du må bruge. Samtidig vil systemet giver dig en advarsel, hvis du overskrider de 41 uger i din plan.

Hvad sker der med min barselsplan, hvis jeg føder for tidligt?

Når du indsætter dit barns fødselsdato vil planen tilpasse dig den dato, uanset om du føder før tid eller efter terminsdato. Det vil sige, at hvis du går over din termin, bliver din graviditetsorlov automatisk forlænget, indtil du har født. Det betyder omvendt også, at hvis du føder før din terminsdato, så bliver din graviditetsorlov kortere end 4 uger, da fødslen er en naturlig afslutning på graviditetsorloven.

 Læs mere om hvordan du noterer dit barns fødselsdag i bclude her

 Hvordan ser jeg om min barselsplan er godkendt (approved)?

For at se om din barselsplan er godkendt, skal du gøre følgende: 

  1. Åben din barselsplan ved at vælge “Plans” i navigationsbaren til venstre, tryk på de tre prikker ud for dit navn, og vælg “Open”. Du kan også åbne din plan direkte fra dashboardet, ved at trykke på de tre prikker ud for den og vælge open.
  2. Tryk på de tre prikker ud for din plan og vælg “Open”. 
  3. Det vil fremgå under Statistics i venstre side om din plan er approved og af hvem. 
Hvorfor kan jeg ikke ændre i min barselsplan? 

Hvis du ikke kan ændre i din barselsplan, kan det være fordi, at din plan er submittet. Herefter kan du ikke ændre i planen. Skal du have ændret noget, skal du kontakte din lokale administrator af bclude.

Hvad sker der, når jeg indsender (submitter) min barselsplan?

Når du har submittet din plan, vil planlægningsværktøjet forsvinde, og du vil se en samlet tidslinje over din barselsplan. Hvis du herefter ønsker at ændre noget i den, skal du kontakte din lokale administrator af bclude.

Hvad gør jeg, hvis jeg har indsendt min barselsplan, men gerne vil ændre i den?

Skulle du fortryde og have brug for at ændre på din plan, så skal du kontakte din lokale administrator af bclude. Administrator kan nemlig fjerne din indsendelse af barselsplanen, så du igen kan redigere i din barselsplan.

Hvordan ændrer jeg mit Max leave

Ønsker du at planlægge ud fra et andet Max Leave end det, der er præsat, så kan du ændrer det på følgende måde:

  1. Åben din barselsplan ved at vælge “Plans” i navigationsbaren til venstre, tryk på de tre prikker ud for dit navn, og vælg “Open”. Du kan også åbne din plan direkte fra dashboardet, ved at trykke på de tre prikker ud for den og vælge open.
  2. Vælg “Set max leave”.
  3. Der vil åbne et vindue, hvor du både kan skrive antal uger manuelt eller bruge pilen. Afslut “Ok.”
  4.  Husk at gemme din plan, når du har lavet ændringer – vælg “Save”.
Hvorfor bliver min barsel ikke forlænget, når den ligger over helligdage?

Orloven bliver ikke forlænget, selvom der er helligdage i perioden. Orlov tæller kalenderdage. Ønsker man at udnytte helligdagene, så kan man bruge sin ferie.

Hvorfor kan jeg ikke submitte min plan?

Hvis du ikke kan trykke på “Submit plan”, kan det være fordi du ikke har gemt den, eller ikke har registreret barnets fødselsdag endnu. En plan kan først submittes, når dette er gjort.